Nieuws

Annemarie Worst wordt derde in Leuven, Kastelijn rijdt naar een knappe vijfde plek

Onze dames hebben het laatste veldritweekend van het seizoen ingezet in Leuven. Europees kampioene Annemarie Worst reed naar een knappe derde plek. Yara Kastelijn werd vijfde. Alice Maria Arzuffi finishte negende.

Annemarie Worst nam net als vorige week een snelle start. Ze trok in de openingsronde meteen ten aanval. Ze kreeg een klein gaatje, maar Betsema en Sels kwamen weer aansluiten. De drie streden voor de overwinning. Het was Betsema die rond halfweg koers alleen weg reed. Sels ging erachter, Worst moest passen. Die volgorde bleef behouden. Betsema pakte de overwinning, Sels eindigde tweede, Worst derde.

“Ik probeerde goed te starten en de andere dames onder druk te zetten en dat lukte ook. Maar Betsema en Sels kwamen toch weer aansluiten. Ik maakte dan een paar foutjes en moest de rol vooraan lossen. Ik voel gewoon dat mijn vorm niet meer zo goed is als enkele weken geleden. Maar ik ben tevreden met het podium. Morgen nog eens alles geven in Oostmalle en dan even rust.”

Achter Worst werd Yara Kastelijn knap vijfde. Ze versloeg Laura Verdonschot in een sprint voor de vijfde plek. “Ik moest echt sprinten tot op de streep”, lacht Kastelijn. “Ik ben hier wel blij mee. Bij de start zat er iemand voor mij die niet goed weg was. Daar verloor ik al meteen wat tijd. Ik moest toen terugkomen, maar deed dat misschien iets te snel want ik trapte op mijn adem. Meestrijden voor de overwinning ging toen niet meer, maar ik kwam in een groepje dat reed voor de vijfde plaats en ik ben tevreden dat ik die kon pakken.”

Foto: Photopress.be

Team